Planlæg og spar penge på din gulvafslibning

08 april 2021 Lotte Hindsberg

Skal du have afslebet dine trægulve, enten fordi du skal flytte ind i en bolig med trægulve og gerne vil have dem slebet, inden der kommer møbler ind, eller fordi du nu har boet så længe i boligen, at gulvene er begyndt at se triste og matte ud, er der flere ting, du kan gøre for at minimere prisen. 

Uanset om du lejer en slibemaskine i et byggemarked eller hos et gulvfirma, f.eks. Gulvkanonen starter klokken i det øjeblik du forlader butikken. Det er derfor en god ide at have gjort gulvene klar inden, så du kan starte med det samme.

God forberedelse er lig flottere gulve

Der er flere fordele ved at lave et godt forarbejde inden du kaster dig over at slibe dine gulve. Du sparer penge på leje af maskinen og det er også muligt at spare penge på sandpapiret, ved at sikre at alle søm er slået ned i gulvet, så sømmene ikke river sandpapiret i stykker. 

Det kan også være en god ide at fjerne gulvpanelerne, så det er nemmere at komme helt ind til væggen, uden at skulle tage hensyn til om man rammer panelerne. 

Få også gjort gulvene godt rent inden du begynder. Er der gammel skidt og snavs, vil det blevet slebet ned i gulvene og det endelige resultat vil ikke blive nær så flot, som hvis du har rengjort gulvene først. Det gælder også huller og revner, hvor der typisk har samlet sig en del skidt.

Gå også gulvene igennem for gammel lim og spartelmasse og fjern det, inden du starter med at slibe.

Det er også en god ide at sætte ledninger mm op, så du ikke skal stoppe maskinen i tide og utide. En af hemmelighederne bag et flot trægulv, er at du ikke skal stoppe maskinen og kan holde et jævnt tempo.