Pift hjemmet op med et nyslebet gulv

06 april 2021 Mathias Nielsen

Hvis du har trægulv, er du én af de heldige

Der var engang, hvor træ var det mest almindelige, konventionelle materiale at bruge til at lave gulv ud af. Det var fordi træ var solidt og nemt at skaffe, samtidig med at der ikke var opfundet så mange anvendelige alternativer. Med tiden er der dog blevet udviklet mange nye gulvtyper, som også har mange gode egenskaber og som nemt kan konkurrere med trægulv – især når det kommer til prisen.

Sagen er nemlig den, at træ i vore dage er en lidt dyrere vare. Især massivt træ kan nemt koste mange penge, hvis det skal være af en høj kvalitet. Derimod er plasticbaserede produkter, så som vinylgulve noget man bare kan producere i uendelige mængder nærmest, og det koster ikke alverdens. Samtidig er vinylgulve også solide og nemme at vedligeholde, så det er også derfor der er mange der i dag vælger eksempelvis vinylgulv. Et andet populært gulvmateriale er linoleum. Linoleum er ikke plasticbaseret, men det kan masseproduceres på ruller, på samme måde som vinyl kan. Det er også nemt at have med at gøre. For lige at nævne en sidste type gulv, så lad os tage fat i klinker eller fliser. Flisegulve er nemlig supernemme at holde, men de anvender sig bedst til badeværelser og køkkener. De kan være lidt kolde at gå på, fordi de er lavet af keramik. Så når man har flisegulve er det dejligst at have gulvvarme under.

Med alt dette in mente, bør du være glad, hvis du har et trægulv og du bør også passe godt på det. Det kræver nemlig noget vedligeholdelse. Foruden den almindelige rengøring, bør du sørge for at holde gulvets overflade i orden. Er det for eksempel sæbebehandlet, bør du give det sæbe en gang imellem for at gøre det modstandsdygtigt over for skidt og smuds. En gang imellem skal gulvet også slibes, og det kan Gulvkanonen hjælpe dig med.