Gør boligdrømmen virkelig med en boligadvokat

09 august 2022 Astrid Pedersen

editorial

Du har sikkert hørt udtrykket boligadvokat i en eller anden sammenhæng. Måske har du ikke tænkt nærmere over det. Men står du for at skulle købe bolig, er det vigtigt at du allierer dig med én af slagsen.

Hvorfor skal jeg benytte en boligadvokat?

En boligadvokat har til opgave at beskytte dine interesser i en ejendomshandel. De vil gennemgå salgsopstillingen og dokumentationen for at sikre, at alt er i orden. De vil rådgive dig om, hvad du skal holde øje med, når du inspicerer ejendommen. Og, hvad der er afgørende, de vil være din modpart til sælgers ejendomsmægler.

Med rådgivning fra en boligadvokat kan du beskytte dig mod ubehagelige økonomiske overraskelser, som du ikke var klar over, da du underskrev købsaftalen. Vidste du f.eks., at hvis der er udestående gæld eller pantrettigheder på ejendommen (f.eks. ubetalte skatter), kan du være ansvarlig for at betale dem? En god boligadvokat vil sørge for, at det ikke sker for dig.

Boligadvokat

Hvilke dokumenter er centrale i forbindelse med bolighandlen?

Købsaftalen er et af de vigtigste dokument i enhver bolighandel. Dette dokument udgør kontrakten mellem dig og sælgeren. Og det er i købsaftalen at betingelser for handelen er fastsat. Du bør for det første sikre dig, at du forstår alt, hvad der står i dette dokument, før du underskriver det!

Andre vigtige dokumenter omfatter overdragelsesdokumentet (som overfører ejendommens ejendomsret fra sælgeren til dig) og realkreditdokumenter (hvis du optager et lån til at finansiere dit køb) samt skødet, som er det dokument, der beviser, at du ejer ejendommen.

Hvad kan jeg forvente af en boligadvokat?

En god boligadvokat vil kunne besvare alle dine spørgsmål om købsprocessen. De vil gennemgå salgsopstillingen og dokumentationen for at sikre, at alt er i orden. De vil også rådgive dig om, hvad du skal holde øje med, når du inspicerer ejendommen. Med rådgivning fra en ejendomsadvokat kan du beskytte dig mod ubehagelige økonomiske overraskelser, som du ikke var klar over, da du underskrev købsaftalen. Find din boligadvokat på eboligadvokat.dk.